PÁGINA EN CONSTRUCCIÓN

Ida Pfeiffer va navegar per rius, llacs, mars i oceans de tot el món i ho va fer en tots els mitjans possibles: bergantins, velers, balandres, paquebots, goletes, canoneres i vaixells a vapor pels recorreguts llargs; i en barques, joncs, sampans, praos i canoes pels més curts. El total dels seus viatges varen abastar una mica més de deu anys, dels quals se’n va passar embarcada poc més de tres, uns mil cent dies en total.

 

Ida pujà a més de cent quaranta embarcacions, preferentment vaixells a vapor (més de cent) i també velers (una vintena). Segons deia ella mateixa, agafava els velers degut a que el preu del passatge era més econòmic; però també es devia a que moltes rutes poc comercials no estaven encara cobertes per vapors, un mitjà de transport que només feia vint anys que existia quan Ida inicià els seus viatges. En el quadre següent es relacionen els viatges més llargs que va fer en velers i la duració dels mateixos.

 

 

 

 

En contrast amb aquests viatges en velers, els recorreguts en vapors reduïen molt el temps del desplaçament, i per exemple d’Alexandria a La Valletta va trigar vuit dies; deu dies de Singapur a Galla (Ceilan); quinze dies de Bombai a Buixehr (Iran, sud-oest del Golf Pèrsic); catorze dies de San Francisco a Panamà; deu dies de Nova York a Liverpool o tretze dies de Ciutat del Cap a Saint-Denis (illa de Bourbon).   

La relació completa d’embarcacions que prengué, la seva nacionalitat i nom del capità, les dates del viatge, el recorregut i el tipus de passatge (pagament o gratuït), es troba en el següent enllaç:     

EMBARCACIONS AGAFADES PER IDA PFEIFFER